Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че лидерите на Русия и

...
 Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че лидерите на Русия и
Коментари Харесай

Орбан: Зеленски и Путин трябва да се срещнат, за да сложат край на войната

 

Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че водачите на Русия и Украйна би трябвало да се срещнат, с цел да се постави завършек на войната сред двете страни.

Запитан в петък дали е допустима среща сред Владимир Путин и Володимир Зеленски, унгарският министър-председател отговори: „ Разбира се. Това е належащо!... Първият въпрос е връзката. Ако няма връзка, войната става все по-лоша и по-лоша “, предава европейската редакция на Politico, представена от „ Фокус “.

Орбан участва на форума „ Амбросети “ в Чернобио, Италия, където взе участие в спорен панел.

 Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната? Тази събота и неделя 4 мин. Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната?  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Георги Никифоров – пожарникарят, който се върна с кучето си да търси затрупани хора в Нов български университет Тази събота и неделя 3 мин. Георги Никифоров – пожарникарят, който се върна с кучето си да търси затрупани хора в Нов български университет  Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите Тази събота и неделя 4 мин. Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите  Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези Тази събота и неделя 6 мин. Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези  Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника? България 3 мин. Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника?  Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса България 2 мин. Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса  Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната? Тази събота и неделя 4 мин. Гърция към този момент не e за гърците, а за туристите: Ще се счупи ли икономическият гръбнак на страната?  Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “ Съдържание от партньори 2 мин. Премиум обслужване и специфични отстъпки за потребителите на А1 с новата услуга „ VIP клиент “  Георги Никифоров – пожарникарят, който се върна с кучето си да търси затрупани хора в Нов български университет Тази събота и неделя 3 мин. Георги Никифоров – пожарникарят, който се върна с кучето си да търси затрупани хора в Нов български университет  Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите Тази събота и неделя 4 мин. Кардиолог: Кофеинът в енергийните питиета може да е гибелен за подрастващите  Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези Тази събота и неделя 6 мин. Президентът на университета Бен Гурион в Израел: Искаме заложниците да се приберат живи, а не в ковчези  Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника? България 3 мин. Честваме Рождество на Пресвета Богородица! Какво се прави на празника?  Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса България 2 мин. Слънчева неделя, температурите - до 30 градуса

Според програмата на форума би трябвало да участва и украинският президент, с който Орбан съобщи, че е в „ положителни връзки “, даже откакто унгарският водач „ се срещна с индивида, който стартира нашествието в Украйна “.

Politico напомня, че през първите седмици от шестмесечния мандат на Унгария като ръководител на Съвета на Европейски Съюз Орбан се опита да се показа като „ миротворец “ в спора в Украйна, като направи изненадващо посещаване в Киев, с цел да се срещне със Зеленски, а по-късно същата седмица отлетя за Москва, с цел да седне на масата с Путин.

През последните седмици и Путин, и Зеленски твърдяха, че биха приветствали медиатори в полемика за това по какъв начин да се постави завършек на войната в Украйна, само че не имат вяра, че Унгария е вид за това. Говорейки по време на панелна полемика на съветския Източен стопански конгрес във Владивосток в четвъртък, Путин съобщи, че Китай, Бразилия или Индия евентуално биха могли да оказват помощ в мирните договаряния.


Зеленски съобщи след срещата си с Орбан през юли, че един „ миротворец “ би трябвало да има или стопанска система, която въздейства на Русия, или мощна войска, от която Путин се опасява. „ Съединени американски щати са такава страна, Китай и Европейски Съюз. Не единствено една страна, а целият Европейски съюз “, разяснява Зеленски.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР